Skötselråd

Skötselråd för löshår.

- Använd endast rekommenderade produkter ifrån Märket Kis haircare som vi säljer då kvaliten på håret kan förstöras om du använder fel produkter.
- Borsta ut håret innan tvätt. Använd shampo, inpackning (Minst 1 gång i veckan), balsam även efter inpackning, Leave in balsam och oljan som också är värmeskydd vilket du alltid ska ha innan värmetång eller fön.
- Sov med fläta.
- Föna fästerna.
- Bada inte i klor eller saltvatten då detta kan förstöra håret. (Om du tänker göra det ändå så borstar du igenom håret innan och har håret i en fläta och ser till att ha inpackningen en lite längre stund än vanligt) 
- Använd endast färgtoningar & silverschampoo anpassat för löshår.
- För att det inte ska slita på ditt hår så krävs det att en utbildad frisör sätter in och tar ut håret på dig.
- Vi rekommenderar starkt att inte låta ditt egna håret växa ut mer än 2 cm innan du tar ut det för då börjar det slita på ditt hår. 

 
Skötselråd peruk äkta hår.   

När du först får din peruk så har den en extra lace som ska klippas av. Du sätter den på huvudet och mäter ut vart du vill att ditt hårfäste ska vara och klipper lacen lite zickzackigt, helst med en vågsax.  Vill du ha hjälp med installation så kan du boka tid hos hos eller hos en annan frisör som kan peruker. Vi rekommenderar att titta på youtube då det finns mängder med olika tekniker som du kan fästa din peruk på. Tejp, lim, Got2b glue spray som tex sitter över dagen, elastiskt band och så mycket mer, man kan ha sitt egna hår framtill eller inte alls. Det finns mängder med tips och tricks så att du kan hitta just ditt sätt. Men vi hjälper dig självklart med att skicka videos och förklaringar också. 

Använd endast rekommenderade produkter ifrån Märket Kis haircare som vi säljer då kvaliten på håret kan förstöras om du använder fel produkter. 

Borsta ut håret innan tvätt. Använd Shampo, inpackningen från joico, (Minst 1 gång i veckan) varje gång du tvättar om de är en ljus peruk.  kamma försiktigt igenom håret med inpackningen i och låt ligga i en plastpåse över natten, använd balsam även efter inpackning, låt balsamet sitta minst 3 minuter, Leave in balsam och oljan som också är värmeskydd vilket du alltid ska använda innan värmetänger och fön. 

Eftersom peruken är handknuten så krävs det en otrolig försiktighet när du hanterar din peruk. 

Borsta alltid igenom den innan tvätt.

När du tvättar den så har du peruken liggandes över handen och spolar under en kran. 

Klappa försiktigt in schampot och skölj noggrant. GNUGGA ALDRIG då knutarna runt hårstråna lossar direkt om du gnuggar håret. Använd en glestandad kam och borsta håret väldigt försiktigt när det är blött, börja alltid nerifrån och jobba dig uppåt. sätt på dig peruken och lägg benan där du vill att den ska torka. För att byta bena igen sen blöter du ner peruken där du vill ändra bena och låter den sen torka eller föna. 

Låt helst peruken torka över natten på en perukställning eventuellt en dörrkarm. Färga inte håret, vill du ha en annan färg eller ton så hjälper vi dig, eventuellt så har vi färgtoningar du kan använda själv. 

Undvik att sova med peruken, men om du installerat den så är det viktigt att du sover med fläta i en silkesjal så inte knutarna gnuggas upp under natten.

Skötselråd peruk syntet.

När du först får din peruk så har den en extra lace som ska klippas av. Du sätter den på huvudet och mäter ut vart du vill att ditt hårfäste ska vara och klipper lacen lite zickzackigt, helst med en vågsax.  Vill du ha hjälp med installation så kan du boka tid hos mig eller hos en annan frisör som kan peruker. Vi rekommenderar att titta på youtube då det finns mängder med olika tekniker som du kan fästa din peruk på. Tejp, lim, Got2b glue spray som tex sitter över dagen, elastiskt band och så mycket mer, man kan ha sitt egna hår framtill eller inte alls. Det finns mängder med tips och tricks så att du kan hitta just ditt sätt. Men vi hjälper dig självklart med att skicka videos och förklaringar också.  

Använd endast rekommenderade produkter ifrån som vi säljer då kvaliten på håret kan förstöras om du använder fel produkter. 

Borsta ut håret innan tvätt. Använd Keramoist schampo, Detangler balsam. 

Balsamsprayen och Borsten är något vi också rekommenderar för bästa möjliga utredning.


När du tvättar den så har du peruken liggandes över handen och spolar under en kran med ljummet vatten. 

Klappa försiktigt in schampot och skölj noggrant. GNUGGA ALDRIG då knutarna runt hårstråna lossar direkt om du gnuggar håret. borsta håret väldigt försiktigt när det är blött, börja alltid nerifrån och jobba dig uppåt. sätt på dig peruken och lägg benan där du vill att den ska torka. För att byta bena igen sen blöter du ner peruken där du vill ändra bena och låter den sen torka eller föna. 

Låt helst peruken torka över natten på en perukställning eventuellt en dörrkarm.

Undvik att sova med peruken, men om du installerat den så är det viktigt att du sover med fläta i en silkesjal så inte knutarna gnuggas upp under natten.