5409

Therese Englund

42 år

Mitt tips är att inte tänka att man ska se ut precis som förut, utan våga tänka att nu ska jag testa nåt nytt!

Varför började du använda peruk?
Jag fick diagnosen Alopecia Areata för 6 år sedan och började rakade av de fläckar av hår som finns kvar av mitt eget hår för snart 3 år sedan. Jag använder ofta sjalar/turbaner och går bara rakad, men ibland vill jag ha hår och älskar att kunna variera mig.
Hur var det att börja använda peruk?
I början var det läskigt, var orolig för att det skulle synas att det var en peruk och konstigt nog läskigare än att gå utan helt. Som att jag skämdes för att jag dolde min sjukdom. Och en hel del felköp. Men ju oftare jag pushat mig själv att våga, ju enklare blev det att dra på sig en peruk, precis som att jag varit hos frissan och fixat håret.
Hur hjälpte Indigo Hair till?
Indigos har hjälpt mig genom att ha ett brett utbud av peruker, gett inspiration och visat att det inte är något konstigt att ha peruk, precis som att färga och ha löshår. Och genom en jättebra service och bra priser har jag vågat prova både olika färger och modeller.
Favoritperuk?

Min favorit nu är nyheten Nike, känner mig så snygg i den! Men använder även Nora flitigt

Nike

Nora

Tips till nybörjare på peruk?
Mitt tips är att inte tänka att man ska se ut precis som förut, utan våga tänka att nu ska jag testa nåt nytt! Att se exakt ut som som innan man tappade håret är svårt, kräver att man testar sig fram och i sådant fall specialanpassar peruken. Tänker att det är risk att man lättare blir besviken.
Tips för att känna sig bekväm i peruk?
Testa att ha peruken hemma, gå och handla i den, kör en keps över t.ex för att vänja dig om du tycket att det är nervöst.
Vad är det bästa med att använda peruk?
Det bästa är att man kan känna sig snygg och kunna variera sig i uttryck.
Hur mår du idag?
Idag mår jag bra, den jobbigaste tiden med Alopecia var innan jag rakade av håret och istället försökte dölja de hårlösa fläckarna. Genom att raka av det tog jag kontrollen över mitt hår och över mitt mående och jag bestämmer om jag ska ha en dag där jag är coolt rakad eller har ett snyggt hår i form av en peruk.

Fler berättelser

Annis – 58år

Jag mår toppen idag. Min diagnos gjorde mig aldrig direkt ledsen. Det finns mycket värre saker som kan drabba en i livet

Läs mer »

Stephanie – 34 år

Älskade/älskar mina peruker. Idag är jag på benen. Men man har mycket ärr för livet. Men jag är tacksam för livet ❤️ #fuckcancer

Läs mer »