IMG_6957

Annis Noémi

58 år

Jag mår toppen idag. Min diagnos gjorde mig aldrig direkt ledsen. Det finns mycket värre saker som kan drabba en i livet

Varför började du använda peruk?
Jag började använda peruk på grund av Alopecia diagnos för 6 år sedan.
Hur var det att börja använda peruk?
Första gången med peruk var ångestfylld. Frågor som, sitter peruken rätt, ser jag dum ut, ska det kännas så här och ser alla att jag bär peruk, fanns ständigt i bakhuvudet.Jag var livrädd första gången jag lämnade huset med peruk på. Innan jag vant mig så kändes det som en onaturlig mössa som jag ville slita av. Det är en process att gå igenom och man måste ge sig själv tid att få prova och bli bekväm.
Hur hjälpte Indigo Hair till?
Indigo Hair har betytt allt för mig. Man kan ställa hur många frågor som helst och vara trygg med att de besvaras. Förståelsen och empatin är genuin och servicen 100%. Jag är trogen kund eftersom det är peruker i hög kvalitet. Det hjälpte mig att komma igenom många osäkerheter
Favoritperuk?

Favorit peruk 🤔. Jag har ju köpt ett några stycken, är uppe i 11 stycken nu. Indigos peruker är som att välja godis, det räcker inte med en. Men om jag måste välja så är det min Nikita, Crown (syntet) och Honey (äkta hår)

Tips till nybörjare på peruk?
Var inte rädd för att prova på olika hårfärger, längder och stilar. Du kommer att upptäcka hur kul det är med peruk när du kan skifta efter humör eller klädstil. Och känn dig absolut inte tvungen att ha peruken på om du har en off day. Det ska vara kul med peruk. Och min hårlösa skalle är en del av mig som jag inte skäms över att visa. Sen är det viktigt att ha en dialog med den du köper peruker av annars är det lätt att gå vilse i peruk djungeln. Det finns mycket skit därute som inte håller måttet. Det är därför jag handlar på Indigo.
Tips för att känna sig bekväm i peruk?
Jag gav mig själv tid att vänja mig genom att ta den av och på. Att liksom låta peruken bli en del av vardagen. Jag tittade på många Youtube videor där jag fick massor med tips och råd som hjälpte mig mycket. Lär dig i lugn och ro om underhåll av peruken. Om lim, tejp och att dölja lace knutar. Jag köper alltid till ready to wear i min beställning. Det är bättre att ett proffs fixar bebishår och dylikt än att du ska råka förstöra peruken om du är osäker.
Vad är det bästa med att använda peruk?
Det bästa med peruk är att jag har möjligheten att välja och vraka bland allt detta vackra hår. Vara mitt bästa jag och känna mig romantisk i långt blont hår. Rocka en kort brunett eller vara fräsch i en rödare ton.
Hur mår du idag?
Jag mår toppen idag. Min diagnos gjorde mig aldrig direkt ledsen. Det finns mycket värre saker som kan drabba en i livet

Fler berättelser

Stephanie – 34 år

Älskade/älskar mina peruker. Idag är jag på benen. Men man har mycket ärr för livet. Men jag är tacksam för livet ❤️ #fuckcancer

Läs mer »